Cider Drinks

Traditionele en natuurlijke cider.

Cider Drinks is de maker van traditionele en natuurlijke cider waaronder The Merry Apple Tree Cider.

Cider is licht alcoholisch en bijzonder geschikt als welkomstdrankje bij bruiloften, recepties en feestelijke gelegenheden. Maar ze vormt ook een origineel relatiegeschenk, cadeau of leuke attentie, deel van een geschenkenpakket of aardige herinnering aan de Achterhoek. Maar cider is vooral gemaakt om het gehele jaar door van te genieten als aperitief, cocktail of dorstlessende verfrissing.

The Merry Apple Tree Cider is gemaakt van 100% appels. Hiervoor gebruiken we voornamelijk (oud) Nederlandse en Engelse appelrassen. De appels zijn handmatig geoogst en enige tijd in de buitenlucht bewaard om na te rijpen. Daarna zijn ze op traditionele wijze gemalen en geperst. Het vrijgekomen sap is overgeschonken in grote mandflessen welke gedurende de wintermaanden in een koele omgeving zijn opgeslagen. Door de langzame fermentatie is een zacht en licht alcohol percentage ontstaan. De helderheid is verkregen door overheveling. Het resultaat is een vrolijke en sparkling cider met het karakter van een bruisende champagne.

Onze cider is een natuurlijk en ambachtelijk product: er wordt geen concentraat, water en koolzuur aan toegevoegd. Ook worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen, sulfiet of andere chemische middelen gebruikt.

Onze oorsprong ligt op landgoed De Velhorst bij het historische stadje Lochem. The Merry Apple Tree cider is een streekproduct. De appels komen uit de Achterhoek en hier vindt ook de verwerking ervan plaats. Cider Drinks is niet opengesteld voor publiek.

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps