De Goed Gevulde

De Goed Gevulde houdt zwijnvarkens; goed gevuld met reststromen voor het (h)eerlijkste vlees dat er bestaat!

Onze varkens zijn een kruising tussen wild zwijn en een varken, waardoor het vlees donkerder is en meer bite heeft. Dat zorgt voor een unieke smaak! Daarnaast kunnen ze altijd in de modder  wroeten en komen echt álle dieren buiten, ook onze beer en de vleesvarkens. Ze krijgen ouderwets voer: oud brood, eikels, noten, groente en fruit. Dit brengt de heerlijke smaak van vroeger weer terug. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat onze varkens langzamer groeien en ruim anderhalf jaar oud worden, dat is drie keer zo oud als in de reguliere stal.

Daarnaast is onze varkenshouderij ook het allereerlijkst voor omgeving en milieu.

We gaan voedselverspilling tegen door oud brood, groente en fruit op te halen bij bakkerijen, supermarkten en groentezaken. Dit wordt uitgepakt door jongeren van een zorgboerderij in onze sociale werkplaats.  Daarnaast streven we naar een energieneutraal bedrijf.  De varkensweides zijn omzoomd met voedselbossen die zorgen voor voedsel, biodiversiteit en versterken het coulissenlandschap van onze mooie Achterhoek.

Neem een kijkje op de website of kom langs in de Achterhoek om de varkens te bewonderen en ons eerlijke varkensvlees te kopen. Met onze workshops kun je ook zelf aan de slag.

Wij maken varkensvleesproducten als allerlei hammen, worsten, patés, vers vlees, vleeswaren en zeep gemaakt van varkensvet. De workshops zijn bijvoorbeeld: varken uitbenen, worst maken, varkens houden en vleeswaren maken.

Inge Vleemingh De Goed Gevulde

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps