De Steurhoeve

Het bedrijf is ooit begonnen als gemengd veebedrijf en uitgegroeid tot De Steurhoeve. De eigenaren, Martin en Sandra Hoentjen, zijn in 1999 begonnen met het kweken van paling. De palingkwekerij is in 2012 gestopt vanwege te grote investeringen die nodig waren en beide waren ze toe aan een nieuwe uitdaging, het kweken van een andere vissoort, de steur.

In enkele jaren is de voormalige ligboxenstal omgetoverd tot een steurkwekerij, waarbij de inrichting volledig door Martin gerealiseerd is. In de 2013 zijn de eerste kleine steuren aangekocht voor de productie, daarna hebben ze bevruchte eitjes aangekocht voor de productie. De eerste siervissen zijn geleverd, aan de groothandel en voor particulieren. Sinds oktober 2017 hebben ze de eerste grote steuren met eieren en kunnen ze kaviaar produceren.
Met name worden de Sterlet, Gueldenstaedti en Stellatus gebruikt voor de kaviaarproductie. De Baeri kunnen we hier ook bij vermelden, deze wordt steeds vaker gebruikt voor de kaviaar. Zo ook in dit bedrijf, waar de Baeri wordt verwerkt tot kaviaar en verse steurfilet. Eind 2018 kunnen de eerste Gueldenstaedti’s verwerkt worden tot kaviaar, de zogenaamde Osetra kaviaar.
Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd. De kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. Na het oogsten worden ze licht gezouten, minder dan 5%, en vervolgens ingeblikt. Hierna moet de kaviaar nog enkele weken rijpen. De kwaliteit kan beoordeeld worden op basis van kleur, de stevigheid, de grootte van de korrel en het zoutgehalte.
De vissen worden opgekweekt in eigen kwekerij en worden met zorg en ambacht verwerkt tot een heerlijk eindproduct. In de kwekerij en bij de verwerking van de vis wordt geen gebruikt gemaakt van toevoegingen, b.v. antibiotica of conserveringsmiddelen. Het is dus een puur product.

 

 

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps