Landwinkel Smits Groenten & Fruit

Op Achterhoekse grond in een straal van 10 km rond De Heurne kweken wij vollegrondsgroenten en fruit zoals: aardbeien, abrikozen, asperges, boerenkool en diverse andere koolsoorten en niet te vergeten: vergeten groenten!

In onze sfeervolle winkel net buiten het dorp De Heurne vind je een groot assortiment aan groenten en fruit.

Salades, rauwkost, soeppakketten, verschillende groente en mixen bereiden we dagelijks vers en ook voor geschenkpakketten met fruit en cadeauartikelen is dit het juiste adres.

Ons aanbod is gebaseerd op seizoensproducten van eigen grond en wordt aangevuld met producten van veel boeren uit de regio.

Versheid en kwaliteit van de producten staat bij ons hoog in het vaandel maar ook de kwaliteit van het landschap en de natuur.

Een aantal van onze percelen zijn omringd door bloemrijke akkerranden. De bijenvolken die regelmatig tussen de gewassen worden gezet zorgen voor een goede bestuiving en leveren heerlijke honing op.

Wij wonen in de droogste streek van het land. Bij de aardbeien en in de aspergevelden hebben we een irrigatiesysteem aangebracht waardoor water nauwkeurig wordt gedoseerd met optimaal behoud van drinkwater.

Duurzaam zijn we ook in het energieverbruik: Op de daken van onze schuren liggen zonnepanelen waardoor we 100% energieneutraal zijn. Naast het insectenhotel en vogelnestkastjes vind je op ons terrein ook beplanting met blad of vruchten die eetbaar zijn. Er staan o.a. perenbomen, laurierstruiken, druiven en verse kruiden.

Moderne landbouw en natuurbeheer gaan prima samen, dat doen we al jaren!

We laten graag zien hoe we werken en zijn ervan overtuigd dat vergroting van bewustzijn zorgt voor meer waardering voor natuur, landschap en ook voedsel.

Regelmatig organiseren we rondleidingen en open dagen met proeverijen zodat iedereen krijgt voorgeschoteld wat De Achterhoek aantrekkelijk maakt.

Zo werken we aan een gezond bedrijf op een manier dat het nageslacht dat straks ook nog kan.

Gert en Edwin Smits

 

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 18.00
Zaterdag: 08.30 – 16.00

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps