Slagerij De Schelfer

Authentiek, Puur en Eerlijk

In 2004 zijn we gestart op boerderij De Schelfer, het ouderlijk huis van Bert. We zijn Bert en Ans, de vennoten in VOF De Schelfer. We verwaardden de varkens van de boerderij waarbij zowel het verse als het verduurzaamde traject is gekozen. In 2015 hebben we afscheid genomen van de winkel en van ons vers-assortiment. In 2016 zijn we verhuisd naar De Prikke waar we in mei 2018 de nieuwe slagerij in gebruik hebben genomen. We hebben een mooie verwerkingsruimte met een ruime koelcel, en klimaatkamers waar de producten worden gedroogd. Ook is er een schatkamer, de rijpruimte van de hammen.

We zijn hiermee de weg van de delicatessen ingeslagen. We produceren kleinschalig en hobbymatig een scala aan verduurzaamde vleesproducten met als herkomst het Nederlandse varken, geleefd onder IKB regime. Dit betekent dat ze goed voer krijgen, dat ze schoon drinkwater krijgen, dat er een dierenarts beschikbaar is die goedgekeurde geneesmiddelen heeft en het betekent dat er een Nederlandse boer/boerin voor ze gezorgd heeft. Dit Nederlandse IKB regime vinden we erg waardevol en we denken dat de standaard van de sector zich daarmee erg ruim boven de rest van de wereld plaats. Wij zijn er trots op deze tak van de Nederlandse landbouw. Natuurlijk vinden we extra’s daarbovenop ook waardevol: te denken valt aan biologische varkens (3 sterren) of varkens met twee of één ster en incidenteel produceren we ook van dit vlees. Het IKB-vlees is ons ingangsmateriaal: de hammen, de ribben, de nekken en de zogenoemde snippers.

De vleeswaren als Droge Worst in 8 varianten, Beantriham, Nekka, Ribba, en Naegelholt verkopen we op markten, aan horeca en detailhandel.

Nekka, de Achterhoekse Coppa

Nekka is onze Achterhoekse variant op het Italiaanse Coppa. Gemaakt van uitgebeende nekkarbonade wordt dit product drooggezouten met een kruidenmix met onder andere een tikkeltje kaneel, peper, tijm en nootmuskaat. Na een aantal weken rijpen wordt de Nekka in een runderzakeind afgestopt en enige maanden te drogen gehangen. De gemarmerde structuur zorgt voor een heerlijke volle smaak waar ook de Italiaanse variant bekend om is. Nekka is geschikt als broodbeleg maar ook als tapas-hapje of tussendoortje.

DreugeWos in 8 smaken

De droge worst “DreugeWos” is er in meerdere varianten, een aantal produceren we permanent en een aantal af en toe afhankelijk van seizoen en vraag. De DreugeWos is echt droog, niet zuur en heeft een lekkere bite. Van puur varkensvlees, met zout, kruiden en specerijen zoals droge worst is bedoeld!

De volgende varianten maken we:

  • Puur met alleen zout en peper
  • Kruudnaegel, met een vleugje kruidnagel en nootmuskaat
  • Pepper, lekker met veel zwarte peper
  • Knoflook met gemalen verse knoflooktenen
  • Olle Geitenkeeze, overjarige geitenkaas van jonge geiten van De Brömmels uit Winterswijk
  • Pittig met piri piri, onze variant op Chorizo
  • Venkelzaad
  • Nutt’n, met noten als cashew, walnoot, paranoten, amandelen, hazelnoten, pecannoten afhankelijk waar Bert aan kan komen.

Onze filosofie is lekker, puur en eerlijk.
Lekker vanwege de authentieke smaak.
Puur vanwege het weglaten van alles wat niet in vlees thuishoort.
Eerlijk vanwege de prijsstelling.

We maken van mooie varkens de lekkerste streekproducten in onze eigen slagerij. De slagerij heeft een EG erkenning zodat we ook mogen produceren voor Horeca en detail- en groothandel.

 

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps