Wikkerink Zuivel

Pure smaak van echte boerenyoghurt uit de Achterhoek

Gastvrij familiebedrijf dat authentieke zuivel maakt

De familie Wikkerink heeft een familiebedrijf met melkkoeien in Aalten. Van de melk van de koeien maken ze hun eigen yoghurt onder de naam Wikkerink Zuivel. “Onze yoghurt bevat het natuurlijke vet dat in onze melk voorkomt en alle gezonde ingrediënten. We voegen geen conserveermiddelen toe. Daardoor krijgt de yoghurt zijn pure smaak. We maken met zo weinig mogelijk bewerkingen een authentiek zuivelproduct, zo vers mogelijk van de koe. Onze yoghurt is een echt streekproduct, des te meer omdat we fruit uit eigen regio gebruiken”, vertelt Ruben Wikkerink.

Van kalf tot koe

Ruben en zijn vrouw Ilse vinden een fijne leefomgeving voor hun koeien heel belangrijk. “Alle koeien zijn op onze boerderij geboren, dus ze zijn van kalf tot koe op de boerderij. We hebben roodbonte koeien met een rustig karakter. We zijn gek op ze”, vertelt Ilse. Wat ook uniek is voor hun bedrijf, zijn de korte lijnen.  “Als je ons belt, krijg je onszelf aan de lijn. Hierdoor kunnen we meteen alle mogelijkheden doorspreken en ook producten op maat maken.”

Boerentraditie

Op de boerderij bevindt zich ook een Rustpunt. Ruben: “Mensen kunnen hier lekker uitrusten tijdens een fietstocht en een vers kopje koffie of thee drinken. Iedereen, ook onze gasten van het Rustpunt, zijn het hele jaar, elke dag van de week, van harte welkom op onze boerderij. Eigenlijk is dat een oude boerentraditie. Wekelijks ontvangen we ongeveer honderd onaangekondigde gasten. Daar zijn we blij mee. Want het stelt ons in staat om in direct contact te komen met onze klanten en ze te laten zien hoe we van de pure melk onze yoghurt maken.”

Rondleidingen

Ilse vult aan: “Op afspraak organiseren we arrangementen met rondleidingen. Zo kunnen we onze kennis delen met onze gasten en ze onze producten laten proeven. Daarnaast kunnen ze genieten van onze koeien in de open stal en zien hoe onze koeien worden gemolken door een melkrobot.”

 

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps