Zuivelboerderij Hof zum Walde

Zuivelboerderij Hof zum Walde is een oude domeinenhofstede gelegen in Spijk op een locatie waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de 16de eeuw. De  herenboederij in Jugendstil is gelegen op een terp in de voormalige uiterwaarden van de Rijn met een schitterend uitzicht op de Eltenberg. De Duitse naam ‘ Hof zum Walde’ verraadt al een interessante geschiedenis van de boerderij.

Natuurverbonden

Emiel & Esther hebben rond 145 melkkoeien. Samenwerken met de natuur staat hoog in het vaandel. Zo wordt er gewerkt met een bijzondere samenstelling van kruiden in de wei. In de zomer is deze daardoor soms helemaal gekleurd door alle bloeiende kruiden, wat zorgt voor een prachtig gezicht. Het specifieke mengsel van bijzondere (Alpen-)kruiden geeft óók een lekkere smaak aan de melk. De kruiden wortelen dieper en zijn dus beter bestand tegen droge periodes en blijven ook groeien met veel minder bemesting. De vlinderbloemigen halen namelijk zelf op een natuurlijke manier de stikstof uit de lucht waarmee ze zichzelf en de planten om hen heen voeden.

Zuivelproducten

In 2018 is begonnen met het deels zelf verwerken van de melk van hun koeien tot hoogwaardige zuivelproducten. Sinds 2022 wordt er naast de zuivel ook rauwmelkse kaas op het bedrijf gemaakt. Kwaliteit en smaak is belangrijk. De koeien die dag en nacht kunnen grazen in kruidenrijke weide zijn de basis voor producten met een unieke smaak. In 2021 is bijvoorbeeld de kwark van Hof zum Walde tijdens de landelijke Cum Laude Awards bekroond met zilver en evenals de boter en hangop een jaar later. De boerenkarnemelk is in 2022 zelfs verkozen tot beste en lekkerste boerenkarnemelk van Nederland! Esther en Emiel laten jou graag zien wat ze doen en proeven hoe lekker de smaak van de natuur kan zijn.

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel van Hof zum Walde kun je terecht voor gezelligheid, ontspanning en de lekkere zuivelproducten. Naast de zelfgemaakte zuivel en kaas van verkopen ze ook andere delicatessen uit de streek. Zo komen de bakproducten van de molen in Zeddam en honing uit Elten. Daarnaast vind je in hun streekwinkel ook producten als ambachtelijk boerderij-ijs, leuke cadeau-artikelen en bijzondere smaken jam. Ook wordt er kwaliteitsvlees uit de streek verkocht, zoals varkensvlees en exclusief Wagyu-rund en Lakenvelder. Voor leuke cadeaus of geschenkmanden bent u aan het juiste adres! Lekker genieten op het terras onder de eeuwenoude plataan met een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart van het huis met uitzicht op de koeien! Wat wil je nog meer? Kom langs en ervaar het!

 

Adres

Overzicht van onze leden

Op de kaart staan onze leden vermeld. Klik op een bolletje om meer informatie te krijgen over het desbetreffende bedrijf.

OVERZICHT LEDEN
Maps